SINDIRGI'DA PEHLİVANLAR ANITI AÇILDI

Sındırgı'da pehlivanlar anıtı açıldı

Sındırgı'nın adını dünyaya duyurmuş Kırkpınar başpehlivanlarından Sındırgılı Şerif Pehlivan ve Mehmet Ali Yağcının yer aldığı pehlivanlar anıtı açıldı.

Sındırgı'nın adını dünyaya duyurmuş Kırkpınar başpehlivanlarından Sındırgılı Şerif Pehlivan ve Mehmet Ali Yağcının yer aldığı pehlivanlar anıtı açıldı. Kültürüne ve geçmişine büyük önem veren Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramında farklı bir iz bırakıldı. 2018 yılında açılan at üzerinde Atatürk heykelli anıta bu yılda çevre yoluna konumlandırılan pehlivanlar anıtı eklendi.

Sındırgılı Kırkpınar Başpehlivanları Şerif Pehlivan ve Mehmet Ali Yağcı için yapılan 'Pehlivanlar Anıtı' 30 Ağustos Zafer Bayramında açıldı. Pehlivanlar anıtının açılış töreninde konuşan, Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş "30 Ağustos Zafer Bayramı ve festivalimizin başlangıç tarihinde ilçemizde güreş kültürünü yansıtacak bir anıt kazandırdık. Kültürümüzde geçmişimizde ne varsa yaşatmaya çalışıyoruz. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanım Yücel Yılmaz a ve Belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" sözlerine yer verdi.

Çevre yolunun Kocakonak kavşağında oluşturulan anıtın açılışına Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Gökçe Uygur, Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş, Karesi Belediye başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül belediye başkan vekili M. Birol Şahin, Susurluk belediye başkanı  Nurettin Güney , Kırkpınar ve Kurtdereli başpehlivanı Ali Gürbüz, Sındırgı'lı kırkpınar pehlivanlarından Mehmet Gacaroğlu, protokol üyeleri, Şerif Pehlivan ve Mehmet Ali Yağcı nın akrabaları ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK PROJE TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
Başkan Yavaş Çalışmaları Sahada İnceliyor
İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN DUYGU YÜKLÜ ANNELER GÜNÜ PROGRAMI
Belediyeden Anneler Günü Hediyesi İstanbul Gezisi
Protokolden Anlamlı Anneler Günü Ziyareti
" Düvertepe YİBO Öğrencilerine Balıkesir Üniversitesinden Anlamlı Jest "
15 YIL ARADAN SONRA YÜREĞİL YAĞLI GÜREŞLERİ GERÇEKLEŞTİ
Sındırgı’da ‘Yaşadıkça Oku’ Projesi Hayata Geçirildi
Başkan Yavaş 1 Mayıs'ı İşçilerle Birlikte Kutladı
Belediye Meclisi 05.04.2016 tarihinde toplanıyor.