SINDIRGI'DA PEHLİVANLAR ANITI AÇILDI

Sındırgı'da pehlivanlar anıtı açıldı

Sındırgı'nın adını dünyaya duyurmuş Kırkpınar başpehlivanlarından Sındırgılı Şerif Pehlivan ve Mehmet Ali Yağcının yer aldığı pehlivanlar anıtı açıldı.

Sındırgı'nın adını dünyaya duyurmuş Kırkpınar başpehlivanlarından Sındırgılı Şerif Pehlivan ve Mehmet Ali Yağcının yer aldığı pehlivanlar anıtı açıldı. Kültürüne ve geçmişine büyük önem veren Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramında farklı bir iz bırakıldı. 2018 yılında açılan at üzerinde Atatürk heykelli anıta bu yılda çevre yoluna konumlandırılan pehlivanlar anıtı eklendi.

Sındırgılı Kırkpınar Başpehlivanları Şerif Pehlivan ve Mehmet Ali Yağcı için yapılan 'Pehlivanlar Anıtı' 30 Ağustos Zafer Bayramında açıldı. Pehlivanlar anıtının açılış töreninde konuşan, Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş "30 Ağustos Zafer Bayramı ve festivalimizin başlangıç tarihinde ilçemizde güreş kültürünü yansıtacak bir anıt kazandırdık. Kültürümüzde geçmişimizde ne varsa yaşatmaya çalışıyoruz. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanım Yücel Yılmaz a ve Belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" sözlerine yer verdi.

Çevre yolunun Kocakonak kavşağında oluşturulan anıtın açılışına Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Gökçe Uygur, Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş, Karesi Belediye başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül belediye başkan vekili M. Birol Şahin, Susurluk belediye başkanı  Nurettin Güney , Kırkpınar ve Kurtdereli başpehlivanı Ali Gürbüz, Sındırgı'lı kırkpınar pehlivanlarından Mehmet Gacaroğlu, protokol üyeleri, Şerif Pehlivan ve Mehmet Ali Yağcı nın akrabaları ve vatandaşlar katıldı.

Düvertepe YİBO’da İftar
Sındırgı Belediyesi’nden Şehit ve Gazi Ailelerine İftar
Yuvadan Düşen Yavru Leylek Yuvaya Bırakıldı
Başkan Yavaş, Üniversite Öğrencileriyle İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Orman Teşkilatı Ödüllendirildi
Sındırgı’lı Gençlerden Örnek proje
Lavanta Sındırgı’da Göçü Tersine Çevirecek
" Sındırgı Ramazan Sokağı Etkinlikleri ile Ramazan Geceleri Bir Başka Güzel "
KAZANAN DOSTLUK OLDU
Sındırgı’da Hayaller Gerçek Olmaya Devam Ediyor... Sındırgı’da jeotermal seracılık için ilk adım atıldı.