30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 3 Eylül Sındırgı'nın Kurtuluşu ile ilgili açıklama yaptı.

Başkan Yavaş açıklamasında; " Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 97. Yılını coşkuyla kutluyoruz ve 30 Ağustos - 3 Eylül tarihlerinde de Sındırgı'mızın kurtuluşunun 97. yılını Kuva-yi milliye kahramanlarımızı anarak, yöresel değerlerimizin ve kültür sanat buluşmalarının yer alacağı 21. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri kapsamında kutlayacağız. 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına Sındırgı Kocakonak dualı çayırında 300 pehlivan ata sporumuz güreşleri yaşatmak adına kol bağlayacak.

Tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği büyük kahramanlıklarla vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhu ile verdiği muhteşem bir mücadele ile büyük zaferi kazanmış ve bize bu güzel vatanımızı emanet etmiştir.

Bizler de emanet aldığımız vatanımızı her alanda en üst seviyelere çıkarmak için var gücümüzle birlik beraberlik içinde çalışmalıyız. Kuva-yi Milliye'nin doğduğu topraklarımızda her yıl şehitlerimiz Mücahit Makbule Efe ve İbrahim Ethem Akıncıyı kabri başında anarak ilk günkü ruhla bayrak ve vatan aşkımızı tazeliyoruz.

Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşının tüm kahramanlarını, kuva-yi milliye kahramanlarımız İbrahim Ethem Akıncı ve Mücahit Makbule Efe'yi, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetleri Mensuplarının ve Sındırgılı vatandaşlarımızın Zafer Bayramını kutluyorum. Ayrıca 2 Eylül Pazartesi günü Belediyemiz ve ilçe Kaymakamlığımız başta olmak üzere, Gördes Belediyesi ve Kaymakamlığı, Demirci Belediyesi ve Kaymakamlığı ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz Kuva-yi Milliye Şehitlerimizi anma ve 3 Eylül Salı günü kortej yürüyüşü ile başlayıp İlyas Yalçıntaş konseri ile gecesini renklendireceğimiz Sındırgı'nın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 97. yılı kutlama programına tüm halkımızı davet ediyorum. " sözlerine yer verdi.

5 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı
Eman Termal Otele Yeni Yüzme Havuzları Yapılıyor