Yaralı Peçeli Baykuş Kumocağına Sığındı

Yaralı  Peçeli Baykuş  Kumocağına Sığındı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde doğada ender görülen "peçeli baykuş" yaralı bir şekilde Sındırgı Belediyesi kum ocağına sığındı.

Belediye personeli işe geldiklerinde iş makinelerinin yanında bulduğu yaralı baykuşa sahip çıktı. Beslemeye çalışsalar da kuşun dilinden anlayan olmadı. Peçeli Baykuş’un tedavi edilerek doğal ortamına salınması için doğada ender görülen kuş Doğa Koruma ve Milli Parklar görevlisine teslim edildi.

Balıkesir Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilisi “ yaralı bir peçeli baykuş için ihbar oldu. Baykuşumuzu aldık. Kanadında biraz yarası var. Çok önemli bir yara değil. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi barınağına, veteriner hekimlere baykuşu götürüp tedavi ettireceğiz. İyileşince tekrar doğaya salacağız. “ şeklinde konuştu.

Peçeli Baykuş Sındırgı’da İlk Kez Görüldü

Peçeli baykuşu Sındırgı’da ilk kez gördüklerini belirten belediye personeli Cihat Küren “ Sabah geldiğimizde kepçenin altında bu kuşu gördük. Yakaladık. Yakaladığımızda kuşun kanadı iki yerinden kırık ama ayağı da işlev görmeyecek şekilde, yaralı bir şekilde bulduk. Balıkesir Milli Parklar Müdürlüğünü aradık. Tedavi edilerek doğaya salınması için yetkililere teslim ettik.” Şeklinde konuştu.

Belediye personeli Ahmet Şahin ise “ İşe geldiğimizde bu yaralı kuşu bulduk. Baykuş diye biliniyor buralarda. Peçeli baykuş mu neymiş. Daha önce hiç görmediğimiz bir tür. Güzel bir hayvan ama yaralı. Tedavi ettirmek için Balıkesir’de yetkili mercileri aradık. “ dedi.

Peçeli baykuşlar
Türkiye’de görülebilen 10 farklı baykuş türünden biri olan peçeli baykuşlar beyaz renkleri ve çığlığa benzer ötüşleri ile diğer türlerinden hemen ayrılıyor. Sessiz uçuşları ve avlanmalarındaki ustalıkla bilinen baykuşlar kalp şeklindeki yüzleri ve kanat üstü desenleri ile kuş gözlemcileri ve doğa meraklılarından görmek istediği kuşlar arasında yer alıyor. Diğer baykuş türlerinin aksine şehir içlerinde de sık sık görülebilen bu baykuşlar çatı aralarına, kullanılmayan binalar ile küçük mağaralara yuvalarını yapıyor. Avrupa’da yaygın görülen bir tür olsa da doğadaki ömürleri ortalama 1-3 yıl arasında olup narin canlılar olarak kayıtlara geçiyor

Halkla İç İçe Bayramlaşma
Belediye Başkanımız Yavaş’ın Kurban Bayramı Mesajı