Şehit Babasından Çocuk İftarı

- Geleneksel Sındırgı Çocuk İftarında 1500 Çocuk Buluştu

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen Geleneksel Çocuk İftarı ile bin beş yüz çocuk iftarda buluştu.

2011 yılından bugüne Sındırgı İlim Yayma Cemiyeti tarafından geleneksel hale getirilen çocuk iftarı bu yıl da bin beş yüze yakın çocuğun katılımı ile Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi.

Sındırgı İlim Yayma Cemiyeti, İHH, Sındırgı Belediyesi ve hayırsever vatandaşlar işbirliği ile gerçekleştirilen çocuk iftarını önceki yıllardan ayıran özellik ise şehit babasının da örnek bir davranış sergilemesi, yemek masraflarını üstlenerek çocuklarla birlikte iftar yapması oldu.

Bu Çocuklar Benim Çocuklarım, Hepimizin Çocuğu

BİTLİS'in Hizan İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Sındırgı Dedeler mahallesi sakinlerinden Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Demir'in babası Bekir Demir “ Ben bir oğlumu kaybettim vatan için. Rabbim bize sabrını verdi. Buradaki binlerce çocuğun yüzü solmasın, ülkemizin bütünlüğü bölünmesin diye kaybettik Mesut’umu. Çocuklarımız hep gülecek. Bu çocuklar benim çocuklarım, bizim çocuklarımız. Rabbim bu mübarek günlerde birliğimizi bozmasın sözleri ile duygularını dile getirdi.

Ramazan ve birlik duygularının aşılanması adına binlerce çocuk gönül sofrasında ağırlandı.

Ramazan Ayının Maneviyatı Unutulmasın

Ramazan aynın maneviyatını çocuklara yaşatmak adına İlim yayma Cemiyeti Sındırgı Şubesi, Sındırgı Belediyesi, hayırsever esnaf ve vatandaşların yardımları ile düzenlenen çocuk iftarına Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Şehit babası Bekir Demir,Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aldemir, MHP İlçe başkanı İsmail Tavşanoğlu, İlçe Müftüsü Sedat Çakar, Gençlik spor müdürü Rahmi Yörük, çocuklar ve veliler katıldı.

İlim Yayma Cemiyeti Sındırgı Şube başkanı Salih Durak “ İftarımıza destek veren esnaflarımıza, hayırsever vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Ayrıca çocuklara bire bir hizmet eden yönetim kurulu üyelerine, imam hatiplere, öğretmenlere, İmam Hatip Lisesi öğrencilerimize belediye personeline ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Özellikle evin tek evladını bu topraklar için şehit veren Bekir amcamıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bu yıl ki organizasyonumuzun maddi boyutunu onlar karşıladı. Allah razı olsun.
Allah iftara katılan tüm çocuklarımızın imamını güzelleştirsin. Hak yolundan ayırmasın. Bizler her alanda çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak manevi ve ahlaki değerlerle onları bütünleştirmek adına çeşitli projelerimizi de hayata geçiriyoruz. Sındırgı’da gerçekten gayretli bir İlim Yayma ekibi var. Gençlerimiz geleceğimiz. Geleceğimizi dinine, vatanına, milletine bağlı bireyler olarak yetiştirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyor, sürekli bir araya geliyoruz. “ dedi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “ Çocuklarımızın yüzünde bu güzel sevinci görmek onlarla birlikte orucumuzu açmak güzel bir duygu. 1993 yılında ilçemizde kurulmasını sağladığımız İlim Yayma Cemiyetimiz yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sağolsun bu şekilde güzel organizasyonlara imza atıyorlar. 2011’den bu yana geleneksel hale gelen bir çocuk iftarımız var. Çoğu ilçede ya da il de yapılmayan bir organizasyonu Cumhuriyet  Meydanımızda gerçekleştiriyoruz. Başta cemiyetimiz ve hayır sever vatandaşlarımız olmak üzere emeği geçen herkesi özellikle Şehidimiz Mesut Demir’in babası Bekir amcamızı tebrik ediyorum. Çocuklarımızı maneviyata eriştirecek, ahlaki değerleri unutturmayacak nice projeleri birlikte hayata geçirebilmek dileğiyle. Onlar bizim geleceğimiz. Biz bu gün onlara daha güzel bir gelecek bırakmak için hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Ancak sadece fiziki hizmet yetmiyor. Ahlaklı, vatanına, milletine, dinine saygılı gençlik yetiştirmek en önemli unsurdur. Bizlerde gençlerimize, çocuklarımıza katkı sağlayacak her türlü organizasyonda yerimizi alıyor, sonuna kadar desteklerimizi sunuyoruz. “ dedi.

İftar yemeği programında İmam Hatip Lisesi ilahi korosu birbirinden güzel ilahilerle meydana coşku katarken, çocuklara dondurma ikramı gerçekleştirildi. Teravih namazı sonrasında ise şişme oyun parkları, yüz boyama ve yarışmalar iftara katılan çocuklar için hizmet verdi.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik Günü
MİS KOKULU HASAT ŞENLİĞİ