HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK

Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Engelliler Haftası” münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Yavaş mesajında, “Toplumumuzun önemli bir parçasını oluşturan engellilere, her kesiminin sahip çıkması, onların topluma kazandırılmaları ve kimseye muhtaç olmadan üretken duruma gelmeleri için gereken çalışmaların yapılması gerekmektedir. Sosyal devletin amaçlarından birisi; engellilerin eğitim, sağlık, spor, kültür, istihdam ve rehabilitasyon gibi yaşamsal hizmetlerden yararlanmaları, temel haklarını etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır. Engellilerimizin hayata engelsiz bir şekilde katılımlarının sağlanması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için toplum olarak, birey olarak, kurum ve kuruluşlar olarak hepimize ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düşmektedir. Belediyemiz her zaman engelli bireylere engelsiz bir yaşam sağlamak için hizmet üretmeyi kendisine görev edinmiştir. Belediye Hizmet Binamızı engelsiz olarak dizayn ettik, kaldırım ve yol çalışmalarımızda, sosyla porojelerimizde de oldukça özen gösteriyoruz. Büyükşehir belediyemiz işbirliği ile bugüne kadar 90'a yakın akülü aracı engelli kardeşlerimize ulaştırdık. Daha da vermeye devam edeceğiz. ;Bir gün dedğil, her gün yanlarındayız. Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol almalarını ve güçlerini kullanabilmelerini sağlayacak önlem ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusu üzerinde önemle durmaktayız. Her bireyin birer engelli adayı olduğu unutmamalı ve herkes bu doğrultuda hareket etmelidir.

Engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek, onların insan onuruna ve sosyal adalete uygun bir yaşam sürmelerini sağlamak, rehabilitasyonlarına yardımcı olmak, hepimizin ortak sorumluluğudur ve insan haklarına saygının gereğidir. Toplumun en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili sorunların çözümünde duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımız ve ailelerini saygıyla selamlıyorum" dedi.

FATİH Projesi Kapsamında Akıllı Tahta ve Tablet Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
Başkan Yavaş İmamlarla Bir Araya Geldi
Milletvekili Adayı Bostan, Esnaf Ziyareti Gerçekleştirdi
Başkan Yavaş’ın Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Mesajı