4. YÜREĞİL ŞERİF PEHLİVAN YAĞLI GÜREŞLERİNDE PEHLİVANLAR KOL BAĞLAYACAK

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 15 yıl aradan sonra 2016 yılında ilk kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Yüreğil Şerif Pehlivan Yağlı güreşlerinin bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek.

3 Mayıs 2019 Cuma günü 14.00’da Sındırgı Yüreğil mahallesi dualı çayırında Kırkpınar başpehlivanlarından Sındırgı Yağcıbedir Yağlı Güreşleri başpehlivanı Ertuğrul Dağdeviren ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden güreşçiler kol bağlayacak.

Yılda iki kez güreş müsabakası düzenlenen nadir ilçelerden biri olan Sındırgı ilçesinde kırsal mahallede yapılan organizasyon ve kendi evinde Kırkpınara ve Dünya’ya nam salmış Sındırgı’lı Şerif Pehlivanın ismi de yaşatılıyor. Dört yıldan bu yana düzenlenen güreşlere Yüreğil mahallesinde doğan 1946-1947 tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Şerif Pehlivan’ın ismi verildi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ata sporunu yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “ Bir yılda iki güreş yapan ender ilçeler arasında yer alıyoruz. Kırkpınar başpehlivanımız Şerif Pehlivan anısına düzenlediğimiz Yüreğil yağlı güreşleri ve festivalimizde yer alan Yağcıbedir yağlı güreşleri ile başpehlivanları ilçemizde ağırlıyoruz. Kadını ve erkeği ile er meydanı doluyor, güreşler kıran kırana geçiyor. Bunun yanında 145 lisanslı güreşçimizin olduğu güreş kulübümüzde de geleceğin Şerif Pehlivanları, Mehmet Ali Yağcıları yetişiyor. Güreşlerimizde olsun etkinliklerimizde olsun Belediye bütçemize de külfet oluşturmuyoruz. Sponsor firmalarımız çoğaldı. Sağolsunlar onlar da destek veriyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 3 Mayıs Cuma günü Cuma namazı sonrasında Yüreğil er meydanına tüm güreşseverleri bekliyorum.  “ dedi.

Avcılar, yabani ağaçları aşıladı
Sındırgı Sosyal Vefa Ekipleri Evlere Hizmet Götürüyor
Sındırgı’da Koronaya Karşı Jeotermalle Temizlik
Sındırgı’da Toplu Kullanım Alanlarına Sosyal Mesafe Etiketli Uyarı Yapıldı