SINDIRGI’DA 130 MİLYONLUK PROJENİN AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ, JEOTERMALLE ISINMADA MÜJDE VERİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Balıkesir ziyareti kapsamında Sındırgı ilçesinde gerçekleşen Toplu Açılış Törenine katıldı. 668 Konutluk 2. Etap Toki, Belediye Hizmet Binası, Kent Meydanı ve Kapalı Otopark, Güreş Evi ve Gençlik Merkezinin açılışını gerçekleştiren bakan Kurum Sındırgı ilçesine Jeotermal Isınmada bakanlık desteğinin de geleceği müjdesini verdi.

Yağmura Rağmen Sındırgı Misafirperverliğini Gösterdi

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum’un Sındırgı programında binlerce vatandaş yağan yağmura aldırış etmeden Sındırgı ilçesinin misafirperverliğini gösterdi. Bakan Kurum’u çiçeklerle karşılayan vatandaşlar samimi karşılamaları ile güne damga vurdu. Yörük dernekleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernekler ve binlerce vatandaş Cumhuriyet Meydanını doldurdu.

Başkan Yavaş “ 5 yıl Boyunca Yapılan Hizmetlerin Artık Meyvelerini Toplama Zamanı “

Beş yılda Sındırgı ilçesine milyonlarca liralık hizmeti kazandıran ve ilçeye altın çağını yaşatan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “ 5 yıl boyunca yapılan hizmetlerin artık meyvelerini toplama zamanı. Elhamdülillah en güzel iş Bismillah diyerek başladığınız işi bitirmek. Yani bugün bir belediye binasına başlarsınız Allah bitmesini nasip etmeyebilir. Bizler çok şükür bir yıldan beri bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz belediye binasında hizmet veriyoruz. Şu anda tören yaptığımız yerin altı otopark, üstü de güzel bir meydan düzenlemesi ile Sındırgı’ya renk katıyor. Sındırgı kaybettiği değerleri geri kazanmak için gece gündüz çalışıyor. Bugün 668 tane TOKİ’yi bu memlekete kazandırıp çok şükür iki yıl gibi kısa bir sürede teslim etmenin onurunu yaşıyoruz. Yağmurlu bir günde bizleri yalnız bırakmadınız. Bakanım burada, sevgili valim ve vekillerim burada, ayaklarınıza sağlık. Binlerce teşekkürler ediyorum. Sındırgı sizlerle gurur duyuyor. İnşallah bundan sonra daha güzel projelere de hep birlikte imza atacağız. İlçemize hayırlı uğurlu olsun. “ sözlerine yer verdi.

Başkan Kafaoğlu “ Sındırgı Artık Termal Turizmin Göz Bebeği, Doğal Bir Şehir “

Açılış töreninde konuşmasını gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “ Sındırgı artık termal turizm alanında kendinden söz ettiren gerçekten doğal bir şehir. Buraya ne yapılsa az. Bugün devletimizin yaptığı 668 konutla beraber, belediye hizmet binamızın ve büyükşehir belediyemizin destekleri ile yapılan kent meydanı ve kapalı otoparkın ve yine belediyemizin yapmış olduğu diğer hizmetlerin açılışını sayın bakanımızın katılımı Sındırgı’yı onurlandırmalarıyla hep beraber gerçekleştiriyoruz. İlimize ve ilçemize hayırlı olsun.” Dedi.

Yerelde hizmetin ne olduğunu, hizmet belediyeciliğinin ne olduğunu bu ülkeye hatta Dünyaya Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrettiğini belirten Balıkesir AK Parti milletvekili Mustafa Canbey ise Sındırgı’da daha nice hizmetlerin AK Parti belediyeciliği ile gerçekleşeceğini söyledi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise şehirleşme bilincini ilke edindiklerini belirterek Sındırgı başta olmak üzere Balıkesir’in her tarafında kültürleri ve yerel değerleri ile markalaşmaya gidildiğini vurguladı.

Bakan Kurum “ Sındırgı’nın Jeotermalle Isınma ve Seracılık Alanındaki Projelerinde Bakanlık Olarak Yanındayız “

Bakan Kurum, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılışı için Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene katıldı.

Kurum, Sındırgı'da belediyenin jeotermal tesisleri işletme talebinde bulunduğunu belirterek, "Biz de bu hizmetlerin vatandaşımıza daha iyi götürülebilmesi amacıyla belediyemize hem maddi hem de teknik destek veriyoruz. Bundan sonra Sındırgı daha iyi hale gelsin, vatandaşımız daha ekonomik şartlarda ısınsın ve tarım üretimine destek versin diye bu projeyi uygun gördük ve her türlü desteği veriyoruz." diye konuştu.

İlçede yapımı tamamlanan 668 konutun sahiplerine teslim edileceğini, bu konutların yatırım maliyetinin yaklaşık 120 milyon lira olduğunu söyleyen Kurum, konutların yanı sıra belediye binası, meydan ve otopark inşaatlarının da tamamlandığını bildirdi.

Burada yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak ilk 100 günlük eylem planı çerçevesinde yüzde 98'lik başarıyla ulaştıklarını belirten Kurum, şimdi ikinci 100 günlük eylem planı çerçevesinde yine aynı azim ve kararlılıkla şehirleri ziyaret ettiklerini söyledi.

Balıkesir yöresinin her zaman yerli ve milli duruşuyla AK Parti iktidarına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği destekle ön planda olduğunu dile getiren Kurum, "Biz yine tüm kapıları çalarak tüm gönüllere girmek, tüm kalpleri fethetmek suretiyle, tevazu içinde gönül belediyeciliği anlayışıyla yol alacağız. İnşallah, şehirlerimizin, ilçelerimizin kalitesini daha da artıracağız." dedi.

Bakan Kurum, şunları kaydetti:

"Belediye binası tamamen yerel malzemeden üretilmiş ve engelsiz bir belediye binası. Vatandaşımıza daha iyi hizmet vermek, vatandaşımızın taleplerini almak ve bu talepleri hızlı bir şekilde gidermek üzere buradaki hizmet kalitesini artırıyoruz. Kullanılan malzemelere baktığınızda hepsi doğal malzemeler. Taş, ahşap ve bu yöreye özgü malzemelerden üretildi. Yine üzerinde tören yaptığımız 2 bin metrekarelik meydan ve altında 96 araç kapasiteli otoparkımız da bölgedeki otopark sorununu çözmek ve trafik problemini halletmek amacıyla yapılmıştır."

Kurum, konuşmasının ardından Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ahmet Sağlam, Balıkesir AK Parti Milletvekilleri Adil Çelik, Mustafa Canbey, Belgin Gökçe Uygur, P. Mutlu Aydemir, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Sağlam ve Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile birlikte açılış kurdelasını kesti.

Tören sonrasında Sındırgı Belediye Binasını ziyaret eden bakan Kurum’a Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ilçede gerçekleştirilen hizmetler ve planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Başkan Yavaş'ın Çanakkale Zaferi Mesajı
SADECE ÜRÜNLERİNİ DEĞİL, SINDIRGIYI MARKA HALİNE GETİRDİK